Ieder kind verdient een cadeau op 5 december: Studio Alphen in actie voor Sintvoorieder1

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien krijgen vaak geen cadeautje met Sinterklaas. In de grote steden gaat dat zelfs om één op de negen kinderen. Studio Alphen wil daar graag verandering in brengen. De lokale publieke omroep zet zich vanaf maandag 14 november vijf dagen lang in voor de inzamelactie van Stichting Sintvoorieder1. Help jij mee om cadeaus in te zamelen? 

Nieuw speelgoed met een maximale waarde van 25 euro is van harte welkom. Deze cadeaus kunnen worden afgegeven bij de bibliotheken in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Studio Alphen haakt met dit initiatief aan bij de inzamelactie van mediapartner Omroep West, in samenwerking met de lokale omroepen Den Haag FM, Sleutelstad en Bollenstreek Omroep.

'Het is heel fijn om als lokale omroep een steentje bij te kunnen dragen aan dit mooie doel, ook samen met Bibliotheek Rijn en Venen waar de cadeaus kunnen worden afgegeven', zegt Mike Mourits van Studio Alphen. 'Zeker dit jaar is er meer dan ooit behoefte aan cadeaus. Een warm gebaar waarmee kinderen in onze regio een mooi sinterklaasfeest kunnen beleven.'

Cadeaupakketten voor arme gezinnen

Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders niets zouden krijgen met Sinterklaas. 'We hebben echt veel nodig. We hebben korte lijntjes met de voedselbanken om voorbereid te zijn op een stijging in aanmeldingen', zegt Esther Blom van Sintvoorieder1. 'We zijn al heel druk aan het werk om te zorgen dat we zoveel mogelijk cadeaupakketten kunnen uitdelen. En te zorgen dat alles op tijd klaar is.'

De te doneren cadeaus zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Cadeautjes moeten nieuw of zo goed als nieuw zijn en je hoeft ze niet in te pakken. Stichting Sintvoorieder1 zal van alle giften zelf mooie pakketten samenstellen. Samen met hun vrijwilligers zorgen ze ervoor dat ze bij de juiste kinderen terecht komen.

De cadeaus worden door tussenkomst van maatschappelijke partners, zoals voedselbanken en (crisis)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december zouden ontvangen. Doneren kan van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november, tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheken in de gemeente Alphen aan den Rijn. Meer informatie over de actie vind je op www.studioalphen.nl/sint.

Doel: 20.000 cadeaus

Het doel is om met de gezamenlijke actie 20.000 cadeaus in te zamelen. Help je ook mee? Je kunt zelf doneren, maar er is ook ruimte om deelacties te organiseren met bijvoorbeeld jouw sportclub, de muziekvereniging of samen met collega's. Ook voor bedrijven is het mogelijk om cadeaus te komen doneren.

Nadat de lokale omroep Den Haag FM deze actie al een aantal jaar succesvol in Den Haag voerde, heeft Omroep West het initiatief genomen deze actie uit te breiden met meer lokale omroepen in de regio. De regionale omroep neemt de regierol om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen nóg meer cadeaus voor de stichting in te zamelen.

Meer informatie over de inzamelactie voor Stichting Sintvoorieder1 vind je op www.studioalphen.nl/sint.