IJsclubs verwelkomen honderden nieuwe leden: ‘Enige gemis was de koek-en-zopie’

Foto: Jeron Groeneveld

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De ledenaantallen van ijsclubs in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn in de afgelopen periode explosief toegenomen. Door geldende coronamaatregelen was het enkel voor leden van de verenigingen mogelijk om de ijzers onder te binden.

Bij de Vereniging IJssport Koudekerk (VIJK) stroomden de aanmeldingen van nieuwe leden binnen. 'De aanmeldingen kwamen voornamelijk uit onze gemeente, maar ook uit Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Driebergen, Gouda, Wassenaar, Leiden en Voorburg', zegt secretaris Wim Vergunst. Volgens hem gaat het om meer dan 500 nieuwe leden.

VIJK hoopt dat de nieuwe leden ook voorlopig lid blijven van de vereniging. 'Gezien de positieve reacties gaan we ervan uit dat we veel jeugdige leden kunnen vasthouden, die ook op kunstijs blijven rijden en 's winters meetrainen', aldus Vergunst.

Boskoop en Zwammerdam

IJsclub Otweg in Boskoop en de Zwammerdamsche IJsclub hebben beide zo'n 250 nieuwe leden aan zich weten te binden. 'Ondanks de coronamaatregelen hebben de leden zonder problemen kunnen genieten van de ijsbaan', zegt Kees de Leeuw, secretaris bij de Zwammerdamsche IJsclub. 'Het enige gemis was de koek-en-zopie, maar de toename van het ledenaantal maakte veel goed', besluit De Leeuw.

Bekijk hieronder reportages die Studio Alphen maakte bij de verschillende ijsclubs.