In april voor eerst digitale gemeenteraadsvergadering in Alphen

Gepubliceerd op 02 april 2020 om 10.01 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeenteraadsvergadering op 23 april in Alphen aan den Rijn wordt een digitale raadsvergadering. Dat zal voor het eerst zijn in de geschiedenis. Op dit moment is vanwege de coronacrisis een landelijke noodwet in de maak die naar alle waarschijnlijkheid op tijd van kracht is om niet, zoals vorige week donderdag, fysiek met een afgeslankte gemeenteraad bijeen te moeten komen om politieke besluiten te nemen.

'We gaan op 9 en 16 april tussen haakjes oefenen met digitaal vergaderen tijdens de commissievergaderingen', kondigt burgemeester Liesbeth Spies (CDA) aan. Dan staan onder meer de aanleg van een fietsbrug over het Aarkanaal tussen Alphen aan den Rijn en Aarlanderveen en sociale woningbouw langs het Torenpad in Boskoop op de agenda. Raads- en commissieleden zitten thuis, belanghebbenden kunnen vanuit huis inspreken en het debat is via een livestream te volgen. Wie niet vanuit huis in wil of kan spreken, kan alsnog naar het gemeentehuis komen. Dat geldt ook voor commissie- en raadsleden.

De fractievoorzitters hebben deze week in meerderheid besloten om zolang de coronacrisis vraagt om samenkomstenmaatregelen in acht te nemen, op deze manier te vergaderen. 'We moeten ons werk blijven doen. Net zoals heel veel mensen thuiswerken, is het gemeentebestuur van Alphen aan den Rijn ervoor om de gemeente te blijven besturen en de besluiten te blijven nemen die genomen moeten worden. Het is geen vrijbrief om niets te doen', aldus Spies in haar wekelijkse interview met Studio Alphen tijdens deze coronacrisis.

advertentie advertentie