In gesprek over discriminatie, inclusie en de samenleving tijdens ‘Stem van de Stad’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met elkaar in gesprek over discriminatie, de impact ervan en het vertrouwen in elkaar en in de samenleving. Alphenaren worden uitgenodigd om mee te doen aan het stadsevent 'Stem van de Stad - Discriminatie: wat is jouw verhaal?', georganiseerd door Stichting voor Inclusie & discriminatiebestrijding (iDb).

Op donderdag 16 juni vindt de bijeenkomst plaats bij Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen onder andere met mensen in gesprek die ze normaal niet zo snel zouden spreken en er is een workshop over inclusief communiceren. De bijeenkomst maakt deel uit van de antidiscriminatiecampagne die begin dit jaar door Stichting iDb is gelanceerd, in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn.

In 2021 registreerden de politie en Stichting iDb 83 incidenten en voorvallen van ervaren en gesignaleerde discriminatie in de gemeente Alphen. Daarbij kwamen discriminatie op grond van herkomst/ras en chronische ziekte het meest voor. 'Dit onderstreept de noodzaak om met elkaar in gesprek te gaan over alledaagse situaties en de eigen rol en verantwoordelijkheid daarin, over wat je kunt doen en wat werkt', aldus Stichting iDb.

Het stadsevent 'Wat is jouw verhaal?' wordt op donderdag 16 juni georganiseerd bij Parkvilla. Geïnteresseerden kunnen daar vanaf 18.30 uur terecht.  Aanmelden kan via info@stichtingidb.nl.