Inbraakpoging Boskoop staat niet op zichzelf: opvallende toename diefstallen

BOSKOOP – Een woning aan de Valkenburgerlaan kreeg vrijdag 4 november om 16.30 uur ongewenst bezoek. Het bleef bij een inbraakpoging. Een poging die in Boskoop momenteel niet op zichzelf staat. 

De politie kreeg vrijdagmiddag de melding ‘poging inbraak’ op de Valkenburgerlaan. De ongewenste bezoekers hadden hier met behulp van een koevoet gepoogd in te breken. Waarschijnlijk zijn zij gestoord of het lukte niet, waardoor het bij een poging bleef.

Zondag 6 november verrichtte de politie buurtonderzoek in Boskoop. ‘Wij hebben veel meldingen binnen gekregen van verdachte situaties in Boskoop', bericht de politie. 'En er zijn veel bewoners die ons beelden hebben gegeven waar personen op staan die vreemd gedrag vertonen. We zijn druk bezig om te kijken of wij dit aan de diefstallen kunnen linken.’

Toename diefstallen

In hetzelfde bericht laat de politie weten dat in Boskoop de diefstallen zijn toegenomen. ‘Niet alleen in het weekend, maar ook afgelopen week.’ De politie meldt een diefstal uit een woning, een diefstal uit een auto en een diefstal van een kentekenplaat. Die kentekenplaat werd zaterdagavond teruggevonden. 'Wij hoorden dat collega’s uit Utrecht achter een gestolen voertuig aan reden. Deze was gestolen uit Leiden. De collega’s konden de bus uiteindelijk staande houden in Nunspeet. Op het voertuig zaten gesloten kentekenplaten. Deze waren gestolen in Boskoop.' De agenten hielden hierop de 28-jarige bestuurder aan voor heling.

Een woordvoerder van de politie laat desgevraagd weten: ‘Er is nu nog niet heel veel meer over te zeggen. Evenals over of er sprake is van een patroon in bijvoorbeeld de methode of gestolen spullen.’ De politie raadt bewoners wel aan extra alert te zijn. ‘In de wintermaanden wordt vaker ingebroken. Het is vroeger donker en inbrekers slaan sneller toe, dus roepen we mensen op zich bij ons te melden via 112 wanneer zij iets verdachts in hun buurt zien.’