Gepubliceerd op 29 Oktober 2018 om 9.25 uur

Individuele klasse helpt Aarlanderveen langs Floreant

BOSKOOP/AARLANDERVEEN - Aarlanderveen kan volgende week periodekampioen worden. Als de Veners komende zaterdag winnen van Alphense Boys en FC Oegstgeest verspeelt punten tegen LSVV '70, is de periodetitel een feit. Zo niet, dan valt de beslissing op de achtste speeldag van de eerste periode. Aarlanderveen staat na zes wedstrijden op het maximaal haalbare aantal van achttien punten. Dit weekend eindigde de topper tegen Floreant in 1-4.

In Boskoop was het klasseverschil tussen de koploper en de nummer drie van de ranglijst duidelijk te zien. Floreant had veel moeite met de positiewisselingen van Aarlanderveen. Toch kwamen de doelpunten (0-1: Fahri Margoum vanuit een vrije trap, 0-2: Jorn Poelwijk loopt weg uit de rug van de verdediger) daar niet per definitie uit. Floreant scoorde op zijn beurt via Robin Schreurs, die de bal van buiten het strafschopgebied in de verre hoek schoot.

Na rust kreeg Floreant meer controle. Duels werden steeds vaker gewonnen, maar de kwaliteit van Aarlanderveen gaf de doorslag. Aziz El Bouazzati speelde zichzelf vrij en scoorde met prachtig lobje over de doelman. In de slotfase passeerde Fahri Margoum vier spelers van Floreant en scoorde. De Boskopers (tien punten) leveren een plekje in op de ranglijst en staan nu vierde.

Scoreverloop Floreant - Aarlanderveen 1-4 (1-2): 0-1 Fahri Margoum, 0-2 Jorn Poelwijk, 1-2 Robin Schreurs, 1-3 Aziz El Bouazzati, 1-4 Fahri Margoum.

Hieronder kun je de samenvatting van Floreant - Aarlanderveen, die ook drie dagen lang op televisie bij Studio Alphen te zien is, bekijken, evenals de interviews met Arjen Linstra (Aarlanderveen) en Paul Pikaar (Floreant):

advertentie
 
advertentie