Inenten met coronavaccin kan vanaf volgende week in Boskoop en Hazerswoude

BOSKOOP/HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Wie zich nog wil laten inenten tegen het coronavirus kan dat vanaf volgende week óók laten doen in Boskoop en Hazerswoude-Rijndijk. De GGD parkeert in beide dorpen een prikbus om de vaccinatiedrempel te verlagen.

In Boskoop komt de vaccinatiebus vanaf 19 september tussen 11.00 en 17.00 uur te staan op het Westpark, tegenover bouwmarkt KARWEI. Op dezelfde tijden, maar dan op donderdagen, staat de prikbus vanaf 16 september op een nog bekend te maken locatie in Hazerswoude-Rijndijk.

Een afspraak maken is niet nodig. Voor de tweede prik wordt na de eerste vaccinatie wel een afspraak gemaakt, die volgt minimaal drie weken later. Mensen moeten een mondkapje op en een legitimatiebewijs mee hebben. In de prikbus word je gevaccineerd met Pfizer.

Nieuwe Sloot

Door zogeheten prikbussen in te zetten hoopt de gezondheidsdienst mensen alsnog over te halen om een coronavaccin te laten injecteren. Inwoners hoeven dan niet per se naar een van de drie vaste vaccinatielocaties in de regio Hollands Midden te komen, maar kunnen ook kiezen uit een van de negentien dorpen (en Leiden-Noord) waar wekelijks een vaccinatiebus staat.

Eén van de drie vaste vaccinatielocaties is in Alphen aan den Rijn. Bij tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot aan de President Kennedylaan kunnen mensen zich van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 13.30 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 tot 14.30 uur - met en zonder afspraak - laten inenten met Pfizer of Janssen.

80 procent gevaccineerd

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat 80 procent van de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn die 12 jaar of ouder is, inmiddels een eerste vaccinatie heeft gehaald. Van alle mensen die 18 jaar of ouder zijn, ligt dit percentage op 82 procent. 70 procent van de 12-plussers is zo volledig als mogelijk gevaccineerd (mensen 18 jaar en ouder: 72 procent).

In de leeftijdscategorie 12 tot 17 jaar liggen de percentages in de gemeente Alphen aan den Rijn op 54 procent (eerste vaccinatie) en 41 procent (volledig).

Lees ook: Na stijging vorige week dalen coronacijfers in gemeente Alphen weer