Veel Alphenaren bakken én eten samen pannenkoeken tijdens Nationale Pannenkoekendag

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Nationale Pannenkoekendag komt er weer aan. Ook basisscholen, kinderdagverblijven en zelfs buurtbewoners van de noodopvang voor Oekraïne in Alphen aan den Rijn bakken vrijdag 17 maart mee.

‘De belangstelling om opa’s en oma’s te verwennen met lekkere zelfgebakken pannenkoeken is weer net zo groot als voor corona,’ vertellen de initiatiefnemers Koopmans en Tefal. Nationale Pannenkoekdag zet opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje. ‘Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens,’ vertelt Marieke Grit van Koopmans.

Bakken in Alphen en Hazerswoude-Dorp

In Alphen aan den Rijn doen de basisscholen Het Mozaiek, De Rank, Het Palet, Ridderspoor en Het Baken mee aan Nationale Pannenkoekendag. Ook leerlingen van de Groene Hart Praktijkschool bakken pannenkoeken, evenals KDV en BSO De Romeinen, S(B)O Op Maat en KDC Prisma. Verder slaan de buurtbewoners van de noodopvang voor Oekraïeners in Alphen aan den Rijn aan het bakken. In Hazerswoude-Dorp bakken de leerlingen en leerkrachten van basisschool Sint Michaël pannenkoeken.

Sinds 2007 organiseren de initiatiefnemers Nationale Pannenkoekdag. De deelnemers ontvangen startpakketten met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen; van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.