Inhaalvoetbal: Alphia en Hazerswoudse Boys winnen afgelaste coronaduels

ALPHEN AAN DEN RIJN/HAZERSWOUDE-DORP - Alphia - TAVV en Hazerswoudse Boys - Roodenburg werden anderhalve week geleden allebei afgelast vanwege het coronavirus. In de spelersgroep van TAVV en Hazerswoudse Boys hadden meerdere spelers corona. Dinsdagavond werden beide duels ingehaald, Alphia en Hazerswoudse Boys wonnen.

Alphia maakte tegen het Ter Aarse TAVV, de beoogde kampioen in de afgebroken 3e Klasse A van vorig seizoen, een vlak voor rust opgelopen achterstand goed in de laatste seconde van de eerste helft. In het tweede bedrijf nam Alphia het heft in handen en wist een 3-1 zege veilig te stellen. 'Wij wilden met lopende mensen en breed staande vleugelspelers TAVV stuk spelen. Dat lukte in de tweede helft', constateerde Alphia-trainer Angelo Leverock tevreden na de eerste overwinning. De Alphianen staan na twee wedstrijden op drie punten.

Hazerswoudse Boys en Roodenburg stevenden af op een 0-0 gelijkspel. Ware het niet dat de scheidsrechter in blessuretijd floot voor een strafschop voor Hazerswoudse Boys. Dat buitenkansje pakte Nick Moerland uit (1-0). Met zeven punten uit drie wedstrijden staat Hazerswoudse Boys tweede in de 4e Klasse A.

Scoreverloop Alphia - TAVV 3-1 (1-1): 0-1 Robin van Koert, 1-1 Vincent Hoogervorst, 2-1 Jake van Rijn, 3-1 Dennis Boer.

Scoreverloop Hazerswoudse Boys - Roodenburg 1-0 (0-0): 1-0 Nick Moerland (strafschop).

Hieronder is de samenvatting van Alphia - TAVV te bekijken. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Angelo Leverock en Marwan Fennich zien.