Inloopavond komst elektriciteitsstation in Hazerswoude-Rijndijk

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Netbeheerders TenneT en Liander verzorgen samen met Gemeente Alphen aan den Rijn maandag 17 april een inloopavond voor omwonenden over een nieuw elektriciteitsstation in de Barrepolder.

In Pleyn 68 in Hazerswoude-Rijndijk kunnen omwonenden in gesprek met netbeheerders en de gemeente over de ontwikkelingen. Binnenlopen kan tussen 16.00 en 20.00 uur.  

De energietransitie is in volle gang. De komende jaren is in regio Holland-Rijnland steeds meer elektriciteit nodig. Om iedereen in de regio van stroom te kunnen voorzien, moet het netwerk van Liander en TenneT versterkt worden. Eén van de noodzakelijke oplossingen is de bouw van een nieuw 150/50 kV-station in Hazerswoude-Rijndijk. 

Voorkeurslocatie

TenneT, Liander en de gemeente Alphen aan den Rijn hebben verschillende locaties in de Barre- en Groenendijkse polder tegen elkaar afgewogen. Zij hebben gelet op technische, landschappelijke en planologische (onder andere milieu) aspecten. Daarbij luisterden zij ook naar de inbreng van omwonenden tijdens werksessies. Op basis daarvan is een voorkeurslocatie van beide netbeheerders naar voren gekomen in de Barrepolder.  

Op 20 december 2022 is het college van burgemeester en wethouders geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom het elektriciteitsstation. Zij heeft ingestemd met het voorstel om het station een plek te geven in de Barrepolder. Met het starten van een ruimtelijke procedure wordt onderzocht hoe het elektriciteitsstation kan worden ingepast.