Inschrijving voor 65ste Vakantiespel en Avond4Daagse open voor vrijwilligers

Foto: Vakantiespel

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het thema van Het VakantieSpel is dit jaar Fuifje's Fuifje!. De organisatie opende zaterdag de inschrijving voor vrijwilligers. Zij roept niet alleen helpende handjes op voor Het VakantieSpel, ook voor de Alphense Avond4Daagse zijn vrijwilligers nodig.

Het VakantieSpel is van 14 tot en met 18 augustus. De Alphense Avond4Daagse, die Stichting Vakantiespel dit jaar voor het eerst op zich neemt, is van 22 tot en met 25 mei. De inschrijvingen voor beide evenementen zijn afgelopen zaterdag voor de vrijwilligers gestart.

Zaterdag 15 april start de inschrijving voor de deelnemers aan Het VakantieSpel, vanaf maandag 3 april kunnen deelnemers aan de Avond4Daagse zich aanmelden.

Dubbel feest

Het is dit jaar dubbel feest voor Stichting Vakantiespel. Feest vanwege het toevoegen van de Alphense Avond4Daagse aan haar evenementen. En feest vanwege het voor de 65ste keer organiseren van Het Vakantiespel.

'Zeker bij Het VakantieSpel kunnen we veel hulp gebruiken', zegt voorzitter Stefan de Graaf. 'Zonder vrijwilligers kunnen we de leukste week van de vakantie niet aanbieden.' Voor Het Vakantiespel zoekt de stichting groepsleiding en algemene stafleden. Naast het dagprogramma voor deelnemers is er 's avonds vermaak in de vorm van een activiteit voor de vrijwilligers. Zo is er ieder jaar een Muziekquiz en een feestavond.

Speelweek

Kinderen uit groep 3 tot en met 9 kunnen meedoen aan het vijfdaagse programma vol sport- en spelactiviteiten. Van maandag tot en met donderdag is er een dagvullend programma. Vrijdag is er een ochtend- en een avondprogramma. Vrijdagavond sluit de spelletjesweek af met een lichtjesparade en een show.