Intocht van Sinterklaas zaterdag droog en koud

Foto: John Wiermsa (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Tijdens de intocht van Sinterklaas in Alphen aan den Rijn en Boskoop lijkt het zaterdag droog te blijven. Koud wordt het wel. De temperatuur zal rond de zes graden liggen, meldt Weeronline. Door een matige zuidwestenwind zal de gevoelstemperatuur rond het vriespunt liggen.

Rond 11.30 uur arriveert de goedheiligman op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De stremming van de Boskoopse hefbrug leek even roet in het eten te gooien, maar ook dit jaar komt Sinterklaas aan met de boot.

Datzelfde geldt voor Boskoop, waar Sinterklaas zo'n twee uur later een bezoek zal brengen.

Andere dorpskernen

Sinterklaas brengt een week later een bezoek aan de andere dorpskernen van de gemeente. Op zaterdag 23 november zijn de intochten in Aarlanderveen (13.30 uur, Dorpsstraat), Benthuizen (13.30 uur, De Dijk), Hazerswoude-Dorp (14.00 uur, Warnaarkade), Hazerswoude-Rijndijk (10.00 uur, Da Costasingel), Koudekerk aan den Rijn (11.00 uur, Hoogewaard) en Zwammerdam (14.00 uur, Brugstraat).

Vanwege de werkzaamheden aan de Zwammerdamsebrug is de intocht van Sinterklaas in Zwammerdam niet in het Ziendepark maar aan de Brugstraat.

Lees ook: Alle kernen in gemeente Alphen verwelkomen Sinterklaas