Meerdere inwoners gemeente Alphen aan den Rijn ontvangen NL-Alert: zeer grote brand in Moerkapelle

Foto: John van der Tol

BOSKOOP - Inwoners van Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Waddinxveen hebben midden in de nacht een NL-Alert ontvangen in verband met een zeer grote brand in Moerkapelle. In het bericht werd gewaarschuwd voor de rook die vrijgekomen is. Omwonenden die last hebben zijn opgeroepen om deuren en ramen te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

In Moerkapelle woedt al urenlang een zeer grote brand. Het vuur is aan het begin van de nacht uitgebroken en door de brandweer rond 5.30 uur onder controle gekregen. Wel is nog in ieder geval de vrijdagochtend nodig om de brand helemaal uit te krijgen. Een brandweerman is gewond geraakt.

Het gaat om een bedrijfspand dat in lichterlaaie heeft gestaan. Een zadelhandel is door de grote vlammenzee in de as gelegd. Een grote kraan heeft het pand 'uit elkaar getrokken' zodat het vuur voor de brandweer beter te bestrijden is geweest.

Roetdeeltjes

De hevige brand heeft ervoor gezorgd dat roetdeeltjes in de nabije omgeving zijn neergekomen. Deze deeltjes worden vrijdag door de gemeente Zuidplas, waar Moerkapelle onderdeel van is, opgeruimd.