Jaarmarktestafette keert terug na jarenlange afwezigheid

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Jaarmarktestafette keert na jarenlange afwezigheid weer terug naar Alphen aan den Rijn. Op dinsdagavond 20 september zal de veertigste editie plaatsvinden, georganiseerd door AAV'36, Rotary Club Alphen aan den Rijn en het Scala College.

In 2018 vond de laatste editie plaats. AAV'36 besloot de Jaarmarktestafette daarna niet meer te organiseren vanwege terugloop in de deelnemersaantallen, vrijwilligers en subsidie- en sponsorgelden. Dit jaar zullen deelnemers op de avond voor de Alphense Jaarmarkt weer door het centrum van Alphen aan den Rijn rennen en estafettestokjes doorgeven.

Met de komst van Rotary Club Alphen aan den Rijn in de organisatie, wordt met deze editie geld opgehaald voor de Alphense voedselbank. 'De voedselbank krijgt een nieuw gebouw in Alphen aan den Rijn, waarbij er nog geld nodig is voor de inrichting van het gebouw. Hiervoor kunnen jullie aan bijdragen door mee te doen aan de estafette', meldt AAV'36.

Op dinsdag 20 september kunnen kinderen van 7 tot en met 9 jaar vanaf 18.10 uur meedoen aan de Kidsrun. Om 18.30 uur starten de estafettes voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar, gevolgd door de loop voor kinderen van 14 tot en met 18 jaar om 19.00 uur. Als laatste zullen volwassenen starten om 19.30 uur.

Lees ook: STUK en John de Bever naar Jaarmarkt in Alphen aan den Rijn