Jaarmarktkermis keert niet meer terug naar het Alphense centrum

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kermis die jaarlijks voorafgaand en tijdens de Alphense Jaarmarkt wordt georganiseerd, keert niet meer terug naar het centrum van Alphen aan den Rijn. Vorig jaar stond de kermis voor het eerst op een nieuwe locatie: het parkeerterrein bij voetbalvereniging ARC. Die plek blijkt in de smaak te vallen.

Vanwege bouwwerkzaamheden aan de Lage Zijde moest de kermis uitwijken naar een nieuwe locatie. Ook in de toekomst is er volgens de gemeente niet genoeg plek in het centrum om de kermis daar neer te zetten. Na de vorige editie is er een evaluatie geweest met onder andere de kermisexploitanten, voetbalvereniging ARC en omwonenden. Zij zijn allemaal tevreden over de nieuwe locatie en de geringe overlast die dat met zich meebrengt.

Eerder waren er geluiden dat het wenselijk zou zijn om de kermis in de buurt van de jaarmarkt te houden, zodat bezoekers beide evenementen goed weten te vinden. 'Het lijkt alsof de overlap tussen de jaarmarktbezoeker en het kermisbezoek wellicht van minder grote betekenis en belang is dan altijd werd gedacht', antwoordt het college van burgemeester en wethouders in een brief, naar aanleiding van vragen die raadslid Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) had gesteld. Vorig jaar wist de kermis, zonder jaarmarkt, namelijk rendabel te draaien.

Koningsdagkermis

De kermis die tijdens Koningsdag in Alphen aan den Rijn is te vinden, gaat verplaatst worden naar het Europapark. Op de middenas, het verharde deel van het Europapark, komen attracties te staan, evenals op een deel van de parkeerplaatsen aan de Evenaar.

Lees ook: Alphense kermis blijkt op nieuwe locatie nog steeds in trek: ‘Wij zijn erg tevreden’