Jan Wesselingh benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Jan Wesselingh uit Hazerswoude-Rijndijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wesselingh ontving de koninklijke onderscheiding zondag uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

Die uitreiking vond plaats bij de viering van het 40-jarig bestaan van dorpsoverleg Groenendijk Hazerswoude-Rijndijk West. Wesselingh is al zeker twintig jaar voorzitter van dat overleg. 'De heer Wesselingh is de spin in het web voor de buurtschap, en het gezicht van de vertegenwoordiging van het dorpsoverleg', meldt de gemeente Alphen aan den Rijn in een bericht.

Vanuit zijn voorzittersfunctie heeft Wesselingh zich sinds 2007 jarenlang ingezet voor het behoud van de Scheepjeskerk. 'In 2013 is een vrijwilligersgroep opgezet waarin de heer Wesselingh participeert om, in overleg met het parochiebestuur, de kerk te restaureren. Ook de bijbehorende tuin wordt onderhouden.' Daarnaast heeft de geboren en getogen Groenendijker als vrijwilliger meegeholpen met het renoveren van Pleyn 68.