Gepubliceerd op 20 Juni 2019 om 15.16 uur

Jens Toornstra verlengt contract bij Feyenoord tot zomer 2022

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kans dat Jens Toornstra ooit nog een transfer maakt, lijkt klein. De dertigjarige voetballer heeft met Feyenoord een principeakkoord bereikt over contractverlenging tot de zomer van 2022. Daarnaast hebben Toornstra en Feyenoord de intentie uitgesproken dat de middenvelder na zijn voetbalcarrière aan de club verbonden blijft.

Bij Alphense Boys hadden ze stiekem nog gehoopt op een (buitenlandse) transfer van hun oud-speler. Een overstap van Toornstra levert Alphense Boys 4,5 procent van de transfersom op. De overstappen naar FC Utrecht en Feyenoord hebben Alphense Boys, dat een jeugdtoernooi - het naar eigen zeggen grootste eendaagse jeugdvoetbaltoernooi van Nederland - naar Toornstra heeft vernoemd, zo'n 200.000 euro opgeleverd.

'Ik ga mijn zesde seizoen in bij Feyenoord en heb het idee dat ik hier nog niet klaar ben. Die ervaring wil ik overdragen op de rest van de groep. Ik hoop komend seizoen van grote waarde te zijn voor Feyenoord', zegt Toornstra via zijn managementbureau.

Echte Feyenoorder

'Met zijn ervaring en prestaties kan hij inmiddels als een van de routiniers worden gezien', licht Feyenoord-technisch directeur Sjaak Troost de contractverlenging van Toornstra toe. 'Dat maakt hem een van de ervaren krachten waar ook de jongere spelers in onze selectie zich aan op kunnen trekken. Jens is daarnaast natuurlijk een echte Feyenoorder geworden en het is mooi dat we na zijn carrière gaan kijken of hij voor de club behouden kan blijven.'

Toornstra speelde in de voorbije vijf seizoenen 150 competitiewedstrijden voor Feyenoord. Daarin scoorde Toornstra 39 keer. 'Goed voor de kwaliteit van de selectie en belangrijk voor de continuïteit dat spelers als Jens bijtekenen', reageert hoofdtrainer Jaap Stam op de website van Feyenoord. 'Als speler en als trainer wil je altijd het maximale eruit halen. Daar heb je zulke teamspelers met kwaliteit en een bepaalde sterke mentaliteit voor nodig.'

advertentie
.
advertentie