Jeugd-tbs voor Alphenaar die 16-jarig neefje doodstak

ALPHEN AAN DEN RIJN - De rechtbank heeft woensdag jeugd-tbs opgelegd aan Tariq C. De negentienjarige Alphenaar stak zijn neefje (16) in februari dood. Zijn moeder, een ander neefje en een toevallige voorbijganger raakten zwaargewond. Naast de verplichte behandeling krijgt de dader geen gevangenisstraf.

'Hij heeft een intensieve behandeling nodig', sprak de rechter tijdens het oplezen van het vonnis, zo meldt mediapartner Omroep West die mede namens Studio Alphen de zitting bijwoonde.

De zestienjarige Mohamed was met zijn broer op familiebezoek in Alphen aan den Rijn. De twee zaten te gamen in de woning aan de Robijnstraat toen C. in de nacht van 22 op 23 februari binnenkwam met een vleesmes en begon te steken. Het slachtoffer vluchtte zwaargewond het huis uit en overleed op straat aan zijn verwondingen.

Psychose

Volgens C. zat hij tijdens de steekpartij in een psychose en had hij last van waanbeelden. Deskundigen hebben geoordeeld dat de steekpartij hem niet is aan te rekenen. Ook het Openbaar Ministerie vindt dat C. ontoerekeningsvatbaar is en in een jeugdinrichting geplaatst moet worden zonder gevangenisstraf.

C. betuigde twee weken geleden spijt in de rechtbank. 'Hij is dood door mij. In drie minuten heb ik mijn leven verkloot. Ik mis mijn neefje nog iedere dag', zei hij. 'Ik heb zoveel spijt. Dat doet gewoon letterlijk pijn.'