Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp collecteert voor Jantje Beton

HAZERSWOUDE-DORP - Jeugdvakantieweek Huttenbouw Hazerswoude-Dorp doet van maandag 6 tot en met zaterdag 11 maart mee aan de Jantje Beton collecte. De helft van de opbrengst gaat direct naar de Jeugdvakantieweek.

Tijdens de collecteweek gaan landelijk veertigduizend vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. 'Wij doen mee, omdat we het belang van buiten spelen van harte ondersteunen', laat Marco Vleeschdraager van de Jeugdvakantieweek weten.

Spelen is belangrijk. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen, leren ze belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Jammer genoeg wordt buiten spelen steeds minder vanzelfsprekend. Een op de zes kinderen speelt niet of maar een keer per week vrij buiten. Spelen houd je vrolijk en open tegenover de wereld.

Help de Huttenbouw

De helft van de totale collecte-opbrengst van de Jeugdvakantieweek besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft gaat direct naar de vakantieweek. 'Onze vrijwilligers komen huis-aan-huis collecteren. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om te doneren, zoals via onze digitale collectebus.'