Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp gaat door met hier en daar aanpassingen

Foto: Studio Alphen

HAZERSWOUDE-DORP - De Jeugdvakantieweek in Hazerswoude-Dorp gaat dit jaar door. Van maandag 23 augustus tot en met vrijdag 27 augustus kunnen de meeste activiteiten op normale manier plaatsvinden volgens de organisatie. Vanwege de coronamaatregelen worden er wel enkele aanpassingen doorgevoerd.

Zo wordt het terrein van de huttenbouw afgesloten en wordt er gewerkt met toegangscontroles. Er komt een speciale ingang voor kinderen tot en met twaalf jaar. Deelnemers van 13 jaar en ouder maken gebruik van een andere ingang en moeten daar een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs kunnen laten zien. 'Voor iedereen geldt; in geval van klachten die horen bij corona, blijf thuis', meldt de organisatie.

Tijdens de week vinden er ook activiteiten plaats op het Hobbemaplein. De picknick en het avond- en nachtspel gaan niet door. 'We vinden het heel jammer, maar zien geen mogelijkheid om dit op een veilige en verantwoorde manier te doen.'

Vorig jaar dreigde de Jeugdvakantieweek in het water te vallen vanwege alle coronamaatregelen. Toch wist de organisatie toen nog een aantal activiteiten te organiseren voor kinderen uit het dorp.

Lees ook: Jaarmarkt Hazerswoude-Dorp afgelast: ‘Regelgeving rondom coronavirus te lastig’