Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp: van poppendokter tot Idols-show

HAZERWOUDE-DORP - Zoals vele voorgaande jaren stond de laatste week van de schoolvakantie Hazerswoude-Dorp in het teken van de Jeugdvakantieweek, dit jaar met als thema Gamen.

Na twee jaren met aanpassingen en beperkingen door corona, was het weer mogelijk een normale week te organiseren. Maar wat is normaal? De huttenbouw staat altijd bol van de activiteiten, creativiteit en gezelligheid. De week is voor de jeugd van Hazerswoude-Dorp, maar in en rond het huttendorp is het altijd een drukke boel waar ook ouders, opa’s, oma’s en oudere broers en zussen welkom zijn. Mede dankzij het goede weer hebben de kinderen genoten van activiteiten als de survival, creatieve ochtend, de poppendokter en het bouwen van hutten. Dit jaar kon ook het avond en nachtspel weer doorgaan voor de oudere jeugd.

Lintje

Tijdens de Idols-show was er een bijzondere verrassing voor Marco Vleeschdraager van het huttenbouwteam. Burgemeester Liesbeth Spies mocht hem, namens de Koning, een lintje opspelden voor zijn inzet aan verschillende vrijwilligersdoelen (zie vierde foto boven artikel). Dit feestelijke moment werd omlijst door een lied van (oud) huttenbouwers, onder het toeziend oog van familie en vrienden.

Vijftig jarig bestaan

Volgend jaar bestaat Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp vijftig jaar. Een mijlpaal, waar de organisatie extra aandacht aan gaat geven. 'We zijn dan ook op zoek naar oud-vrijwilligers, leuke verhalen, foto- en videomateriaal en alles wat bij kan dragen aan een leuk inkijkje in de geschiedenis van ons mooie dorpsevenement', aldus de organisatie. Mail naar jvwhazerswoude@gmail.com.