Kamperen blijkt deze vakantie enorm in trek: ‘De telefoon staat roodgloeiend’

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wie nu nog een kampeerplaats in Nederland weet te bemachtigen, mag zich gelukkig prijzen. Vanwege het coronavirus kiezen velen ervoor om vakantie in eigen land door te brengen, en dat zorgt voor drukte op campings door het hele land.

Ook bij camping Polderflora in Alphen aan den Rijn zien ze dit seizoen vooral Nederlandse kampeergasten. 'Normaal komen er heel veel Duitse gasten naar onze camping, maar die blijven nu eigenlijk weg. Waarschijnlijk vanwege de strenge regels op het gebied van corona, of dat ze misschien toch een beetje bang zijn om naar Nederland te gaan', zegt Jeanette Dijkshoorn, eigenaresse van camping Polderflora, in het radioprogramma Zomertijd van Studio Alphen.

Drukker dan normaal is het niet op de camping aan het Rietveldsepad. 'Normaal in het hoogseizoen zijn bij ons alle kampeerplaatsen ook wel bezet, dus echt drukker dan anders is het niet. Omdat wij gebonden zijn aan het aantal plaatsen', legt Dijkshoorn uit.

De vraag naar kampeerplaatsen is wel groter dan in voorgaande jaren. 'We we wel merken is dat de telefoon roodgloeiend staat. Mensen willen graag nog een plekje bemachtigen, omdat in het land wel duidelijk wordt dat er nog maar weinig kampeerplaatsen beschikbaar zijn in de grote vakantie.'

'Iedereen heeft z'n eigen ruimte'

Volgens Dijkshoorn is kamperen juist nu enorm geschikt. 'Ik denk dat kamperen juist het minst aantal beperkingen heeft, alles vindt voornamelijk buiten plaats. Dus je zit niet met elkaar op een kluitje in een vliegtuig of in een druk hotel. Iedereen heeft z'n eigen ruimte om zijn caravan of tent heen, dat gaat prima hier', besluit Dijkshoorn.

Zomertijd wordt iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur uitgezonden op radio bij Studio Alphen.