Kampioenswedstrijd ARC zaterdagmiddag live bij Studio Alphen

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Studio Alphen doet aanstaande zaterdag uitgebreid verslag van de kampioenswedstrijd Argon - ARC. De wedstrijd is om 14.30 uur live op de radio en via tekst-tv (kabelkrant) te beluisteren en vanaf maandag is een uitgebreide samenvatting op televisie en YouTube te zien.

Bij winst kan ARC kampioen worden in de 1e Klasse A, bij een gelijkspel is de Racing 100 procent zeker van de nacompetitie, maar een nederlaag kan betekenen dat ARC op de laatste speeldag overal naastgrijpt en ook de nacompetitie misloopt.

Scenario's

DHSC staat met twee punten voorsprong bovenaan, ARC volgt op de tweede plek. Alleen als ARC wint en DHSC komend weekend verliest, is kampioen. Speelt DHSC gelijk en ARC wint, dan is DHSC op basis van het doelsaldo kampioen. Ervan uitgaande dat ARC niet met 15-0 wint.

Als ARC zaterdag verliest van Argon en BOL en AFC winnen allebei, dan is BOL op basis van het doelsaldo periodekampioen (in plaats van ARC dat nu bovenaan staat in de strijd om de derde periodetitel, red.) en eindigt AFC op de tweede plek, waardoor de Amsterdammers als hoogstgeklasseerde ploeg zonder periodetitel de nacompetitie ingaat.

Als BOL of AFC niet wint, heeft ARC ongeacht het eigen resultaat (tenzij de Racing met 8-0 verliest, red.) een plek in de nacompetitie. De tussenstanden bij de wedstrijden van DHSC, BOL en AFC worden zaterdagmiddag nauwlettend in de gaten gehouden tijdens de radio-uitzending van Studio Alphen.

Bekijk ook: Televisiesamenvatting voorlaatste competitiewedstrijd ARC - Roda '46