Gepubliceerd op 13 Augustus 2019 om 9.50 uur

Karel belangrijkste Nederlandse troef op WK Super Mario Kart in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dinsdag gaan de wereldkampioenschappen Super Mario Kart van start in Alphen aan den Rijn. In de Esports Game Arena wordt gestreden om de wereldtitels in de klasses tijdrit, battle mode, match race en 150cc. Ook wordt er een overall winnaar gekroond. Julien Holmière uit Frankrijk werd vorig jaar in Alphen aan den Rijn wereldkampioen.

Ook Nederland heeft een medaillekandidaat in huis: de 34-jarige Karel van Duijvenboden. Maar de kans op de wereldtitel is niet groot. 'Ik ga natuurlijk wel mijn best doen, maar de kans dat ik win is niet veel groter dan vijf procent', blikt Van Duijvenboden vooruit bij Omroep West, dat mediapartner van Studio Alphen is. De huidige wereldkampioen is erg goed, beaamt ook organisator Patrick Wessels: 'Hij is niet makkelijk te verslaan. Maar, hij is te pakken.'

Het belooft weer ironisch beeld te worden met zo'n zestig fanatiekelingen die achter Nintendo's uit het begin van de jaren negentig en ouderwetse beeldbuizen zitten. Want tijdens de WK wordt alleen de eerste Mario Kart-game uit 1992 gespeeld op spelcomputers die al helemaal vergeeld zijn.

In deze reportage blikken Karen van Duijvenboden en Patrick Wessels vooruit op de WK Super Mario Kart in Alphen.
advertentie
 
advertentie