Kassem Gym houdt benefietgala en haalt 21.000 euro op voor de zieke Nordin el Otmani

Foto: Kassem Gym

ALPHEN AAN DEN RIJN - Kassem Gym organiseerde zaterdag en zondag een benefietgala voor de zieke Nordin el Otmani. Hij is voormalig kickbokskampioen en ernstig ziek door een hersentumor. 

Nordin is uitbehandeld in Nederland en een behandeling in Amerika kost 750.000 euro. 'We geven de moed niet op en we helpen hem', vertelt Khalid Kassem, mede-eigenaar van Kassem Gym.

'Nordin el Otmani is een jongen die geliefd is, heel veel doet voor de maatschappij en altijd klaar staat voor anderen', zegt Khalid. 'Ook voor de kickbokswereld. Daarom voelden wij ons geroepen.'

'Het was gewoon super'

Tijdens het benefietgala werden verschillende activiteiten georganiseerd zoals wedstrijden, een food market en een loterij. Ook werden er handschoenen van bekende boksers geveild. Op zaterdag stonden leerlingen van de Highschool Kickboksen in de ring.

Alle opbrengsten van deze activiteiten hebben uiteindelijk geleid tot een bedrag van 21.000 euro. Dit wordt naar verwachting nog meer. Aankomend weekend staat er nog een veiling op de planning. Alle opbrengsten zijn voor de behandeling van Nordin in het buitenland.

Khalid vond het een geslaagd weekend. ‘We hebben goed weer gehad, tussendoor een buitje, maar dat mag de pret niet drukken. Het was gewoon super.’

'Hij was dankbaar en emotioneel'

'We hebben iets losgemaakt', zegt Khalid. 'Op Facebook zie ik ook andere partijen die nu iets gaan doen voor Nordin.'

Na het benefietgala heeft Khalid contact gehad met hem. 'Hij wil zijn dankbaarheid uiten en was emotioneel. Dat hoorde ik aan zijn stem en merkte ik aan zijn broers die erbij waren.'

Meer informatie over de veilingen van aankomend weekend is te vinden op de social media kanalen van Kassem Gym.

Hieronder is het interview met Khalid Kassem te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.