Kat Blacky reist met vrachtwagen van Maastricht naar Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ongeveer een maand lang liep er een kat rond bij een afvalverwerkingsbedrijf in Alphen aan den Rijn. Donderdag slaagden medewerkers van de Alphense dierenambulance erin het dier te vangen. Wat blijkt: het beestje komt uit Maastricht. Zo'n 200 kilometer verderop.

Volgens de dierenambulance is het vrijwel zeker dat de kat is meegelift met een vrachtwagen die vanuit Maastricht afval vervoerde naar het verwerkingsbedrijf in Alphen. 'Dat was ongeveer een maand geleden', legt een woordvoerder van de Alphense dierenambulance uit. 'Met hulp van de medewerkers van het bedrijf is het donderdag gelukt om Blacky te vangen.'

Toen de chip van het beestje werd uitgelezen, bleek de kat Blacky te heten en baasjes te hebben in Maastricht. De dierenambulance meldt dat de baasjes 'verbaasd maar vooral dolblij waren' toen zij hoorden dat de kat was aangetroffen. Een dierenarts heeft het beestje inmiddels gecontroleerd en wat vocht en vitamines toegediend. De eigenaren komen de kat snel ophalen.

Lees ook: Brabantse kater Hugo duikt na maanden op in Alphen aan den Rijn