Katteneigenaren opgelet: gratis je kat chippen in november

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Katteneigenaren kunnen net als in 2021 en 2022 weer gratis hun kat laten chippen. De gemeente Alphen aan den Rijn organiseert deze actie samen met Dierenambulance Alphen aan den Rijn, Dierenkliniek Eva en Dierenkliniek Rijnsoever. Mensen met een kat kunnen zaterdag 11 november en zaterdag 25 november dit huisdier laten chippen.

Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 62.500 katten vermist. De Dierenbescherming vindt per jaar gemiddeld 6500 zwervende katten. De meeste katten die worden gevonden, zijn niet gechipt of de geregistreerde informatie is onjuist. Daardoor kan 83 procent van de gevonden katten niet worden herenigd met de eigenaar.

Het tijdelijk gratis aanbieden van het chippen en registreren van katten biedt alle katteneigenaren van onze gemeente de mogelijkheid om mee te doen. In totaal kunnen 400 katten gratis gechipt worden. Zowel buiten- als binnenkatten kunt u laten chippen. Alleen katten uit de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen meedoen. Het gratis laten chippen van een kat kan alleen op een van deze twee dagen en met afspraak. Deze afspraken kunnen online worden ingepland.

Lees ook: Landelijke chip- en registratieplicht voor katten op komst