Kenmerkende witte tent verdwijnt van dak winkelcentrum Ridderhof

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kenmerkende witte tent boven één van de passages in winkelcentrum Ridderhof wordt vrijdag weggehaald. Het is onderdeel van de grootscheepse renovatie van het winkelcentrum die al enige tijd aan de gang is.

De winkels blijven tijdens de renovatiewerkzaamheden geopend. 'Het betekent wel dat we tijdelijk zonder dak moeten winkelen', aldus winkelcentrum Ridderhof. Er worden verschillende voorzieningen getroffen om de overlast voor winkelend publiek tot een minimum te beperken. 'Zo zullen er bijvoorbeeld rubberen matten worden neergelegd om de vloer minder glad te maken bij regen en zal het regenwater zo snel mogelijk worden weggehaald.'

Het winkelcentrum wordt zo'n 2.000 vierkante meter kleiner en krijgt een totale make-over. Supermarkten Aldi, Hoogvliet en Albert Heijn worden vergroot. Het stuk van het winkelcentrum waar nu Albert Heijn gevestigd is, wordt gesloopt. Laatstgenoemde supermarkt is alleen nog bereikbaar via de lift in de parkeergarage en de hellingbaan aan de kant van Albert Heijn.