Kerk Centraal: herdenking gedeporteerde joden, gesprek met dominee Hettema

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Op vrijdag 30 september is het tachtig jaar geleden dat het merendeel van de Joodse Alphenaren werd gedeporteerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kees Visschedijk en Albert Bremer vertellen daarover in de meest recente uitzending van Kerk Centraal.

Er vindt op deze vrijdag een herdenking plaats voor gedeporteerde joden en er worden opnieuw Stolpersteine, ook wel bekend als struikelstenen, geplaatst ter nagedachtenis aan slachtoffers. Op steeds meer plekken in de gemeente Alphen aan den Rijn verschijnen deze stenen voor huizen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoorde of omgekomen burgers hebben gewoond.

Nico Romijn, presentator van het radioprogramma Kerk Centraal, spreekt daarnaast met dominee Theo Hettema. Onacceptabel gedrag en hoe daarmee om te gaan, is de vraag die centraal staat tijdens dat gesprek.

Hieronder zijn de interviews met Kees Visschedijk en Albert Bremer over de herdenking van deportatie Alphense joden en dominee Theo Hettema over onacceptabel gedrag te beluisteren. Kerk Centraal wordt iedere vierde maandag van de maand tussen 20.00 en 21.00 uur op radio uitgezonden bij Studio Alphen.