Kerstbomen inleveren kan dit jaar weer in gemeente Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het mag weer: kerstbomen inzamelen. Op de eerste woensdag na Driekoningen (11 januari) kunnen inwoners kerstbomen inleveren op centrale plekken in de wijken en dorpen van gemeente Alphen aan den Rijn.

Voor elke ingezamelde boom ontvangen de inleveraars 50 cent. Naast een zakcentje leveren zij een bijdrage aan een duurzamere wereld. De gemeente versnippert de kerstbomen en maakt er compost van. Compost is voeding voor de planten en de bomen. Ook gebruikt de gemeente de snippers om paden aan te vullen. Op deze manier krijgen de kerstbomen dus een tweede leven.

Lever de kerstbomen zonder kruizen (en zonder kerstversiering) in. Alle inleverpunten in de gemeente zijn via deze link te vinden.

Bomen aan huis versnipperen

Vanaf honderd stuks komt de gemeente de bomen aan huis versnipperen; dit levert 30 cent per verzamelde boom op. Het thuis versnipperen gebeurt op donderdag 12 januari. Een afspraak hiervoor maken, kan via telefoonnummer 14 0172 of stuur een e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl.