Kijkje in de keuken bij Boskoopse kwekers tijdens Open Kwekerijdag

BOSKOOP - Zeven kwekerijen in Boskoop openen op zaterdag 18 juni de deuren weer voor bezoekers. Bij bedrijven rond de Compierekade, het Paddegat en de Burgemeester Smitweg zijn bezoekers tussen 10.00 en 17.00 uur welkom.

Bij de bedrijven zijn op die dag allerlei activiteiten, die ook zeer geschikt zijn voor jong publiek. Bij de deelnemende bedrijven behoren dit jaar ook een waterplantenkweker, het nieuwe bedrijf van Gebr. Van der Salm waar jaarlijks miljoenen lavendelplanten worden gekweekt en een kwekerij die bijenvolken inzet om de heesters in bes te krijgen.

Tijdens de Open Kwekerijdag is het mogelijk om planten direct bij de deelnemende kwekerijen te kopen. Een deel van de opbrengst gaat naar de Ronald Moerings Foundation, wat weer ten goede komt aan kankeronderzoek door de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

Aangepaste editie

Vorig jaar wist de organisatie van de Open Kwekerijdag een aangepaste editie neer te zetten tijdens de coronapandemie. Geïnteresseerden konden middels een fietsroute een kijkje nemen op verschillende kwekerijen in het gebied.