Kinderopvanglocaties Junis weer open na sluiting door coronabesmettingen

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 11.32 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vorige week was een aantal kinderopvanglocaties van Junis in Alphen aan den Rijn gesloten vanwege coronabesmettingen onder het personeel. Dinsdag gaat de grootste van die locaties als laatste weer open, waarna alle vestigingen weer in bedrijf zijn.

Twee medewerkers van Junis bleken besmet te zijn met het coronavirus, acht anderen moesten preventief in quarantaine. Daardoor waren de locaties Atlantis, BSO De Pioniers, Backpackers en Het Eiland gesloten. 'Inmiddels zijn alle medewerkers weer hersteld of terug uit quarantaine', meldt een woordvoerder van Junis aan Studio Alphen.

De zogeheten PeuterStart, de opvang van peuters in ochtenduren, is nog niet overal van start. 'We informeren ouders en verzorgers op een later moment, als we weten wanneer de PeuterStart weer van start kan', aldus de woordvoerder.

Uitdaging

De organisatie geeft te kennen dat de personele bezetting ook de komende tijd nog een uitdaging blijft. 'Mensen met lichte klachten moeten uit voorzorg thuisblijven. En medewerkers in de kinderopvang krijgen geen voorrang bij het testen. Dus de personele bezetting blijft voorlopig nog wel een uitdaging.'

advertentie advertentie