Kleding is weer welkom bij Dorcas Inzameldepot in Boskoop

BOSKOOP – De organisatie Dorcas, die noodhulp verleent in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten, is alweer jaren vertegenwoordigd met een kledingdepot in Boskoop. Kleding en textiel zijn weer welkom.

Vrijwilliger Ben Hofman bemant het kledingdepot aan De Zijde in Boskoop. ‘Nu de lente begonnen is, willen wij de mensen weer vragen om eens in hun kledingkast te kijken en daarmee anderen te helpen.’

Bij het depot kunnen mensen kleding brengen die zij niet meer dragen. Ook textiel is welkom, dekbedden, kussens, kleine lapjes stof en vloerbedekking uitgezonderd. Het inzameldepot is te vinden aan Zijde 260 en geopend woensdag en donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur en vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur. Parkeren kan achter het huis.

Doelen kleding

Het grootste deel van de ingeleverde kleding en textiel gaan naar Dorcas-kringloopwinkels in Nederland. Een klein deel verkoopt Dorcas in Oost-Europa. Zij geeft de kleding niet weg, maar verkoopt deze. Zo voorkomt zij een oneerlijke concurrentie, creëert werkgelegenheid en voorkomt het weggooien van goede kleding. Het resterende deel verkoopt de organisatie aan verschillende opkopers. De opbrengst is bestemd voor mensen in nood.

Voor vragen of meer informatie over het inzameldepot in Boskoop is Ben Hofman te mailen op dorcasboskoop@gmail.com.