Kledingbank Groene Hart krijgt donatie van 20.000 euro voor ledverlichting en verwarming

ALPHEN AAN DEN RIJN - Kledingbank Groene Hart heeft een donatie van 20.000 euro ontvangen van Stichting Fonds Alphen en omstreken. Het bedrag wordt gebruikt om duurzame ledverlichting en verwarming te realiseren in het nieuwe pand aan de buitenkant van winkelcentrum De Aarhof.

Totdat de grootscheepse renovatie van het winkelcentrum van start gaat, met bijbehorende sloopwerkzaamheden, kan de kledingbank gebruik maken van het pand waar voorheen onder meer Bart Smit gevestigd was. 'Omdat het in De Aarhof om tijdelijke huisvesting gaat, hebben we verwarmingselementen en led-armaturen gebruikt die we gemakkelijk kunnen meeverhuizen naar een ander pand', legt Richard Brand, voorzitter van de kledingbank, uit. 

Met een groep van vijftig vrijwilligers helpt Kledingbank Groene Hart ruim 1600 inwoners met een laag inkomen in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Bij de kledingbank kunnen zij kleding uitzoeken. 'Inwoners uit de regio leveren daarvoor gebruikt kleding in. Wij selecteren hieruit de kleding die nog modieus, heel en schoon is om in de winkel aan te bieden', aldus de kledingbank. Dit jaar verwacht de stichting meer dan 100.000 kledingstukken een nieuwe bestemming te kunnen geven.