Klinkende overwinning Alphense Boys op De Zouaven

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 20.17 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys heeft zondag zijn eerste overwinning geboekt onder leiding van Remco Tuinenburg. Met 3-0 werd gewonnen van De Zouaven. Met vier punten uit twee wedstrijden staat Alphense Boys op de tweede plek in de Hoofdklasse A.

'Ik wil passie, variatie, kansen en gedrevenheid zien. Dat zat allemaal in het eerste half uur', zag Tuinenburg, die Tim de Rijk een linie terugzette naar het centrum van de verdediging. De aanvoerder zorgde voor de nodige rust achterin. 'Vorige week creëerden we ook veel kansen, maar gaven we ook veel kansen weg. Nu niet. Wij maken iedere week kleine stapjes vooruit.'

Thijs Hoogenboom tekende voor de 1-0. De spits van Alphense Boys kreeg de bal voor de voeten en scoorde. Vlak voor rust maakte Joey Lauhouh op aangeven van Hoogenboom vanaf de rand van het strafschopgebied 2-0. In de tweede helft besliste Cem Sahin, na een overtreding op Hoogenboom, de wedstrijd vanaf de penaltystip: 3-0.

Scoreverloop Alphense Boys - De Zouaven 3-0 (2-0): 1-0 Thijs Hoogenboom, 2-0 Joey Lauhouh, 3-0 Cem Sahin (strafschop).

Hieronder is de samenvatting van Alphense Boys - De Zouaven te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Remco Tuinenburg en Daniël Furtak bekijken.

advertentie advertentie