Gepubliceerd op 31 Oktober 2018 om 12.26 uur

KNVB past periodetitels Hoofdklasse B aan, minder nadelig voor Alphense Boys dan gedacht

ALPHEN AAN DEN RIJN - Komende maandag wordt Papendorp (voorheen Magreb ‘90) officieel uit de competitie genomen door de KNVB. Dat heeft, zoals gebruikelijk, gevolgen voor de verdeling van de periodetitels in de Hoofdklasse B. De KNVB heeft woensdag bekendgemaakt hoe de plekken voor de nacompetitie verdeeld gaan worden. Dat is niet in het nadeel van Alphense Boys.

Normaliter wordt de competitie verdeeld over drie periodes. Wie het beste heeft gescoord in wedstrijd 1 tot en met 10 verzekert zich van een nacompetitieticket, evenals de best presterende ploegen in wedstrijden 11 tot en met 20 en 21 tot en met 30. Als een ploeg zich terugtrekt uit de competitie, gaat de periodetitelverdeling over wedstrijd 1 tot en met 15 en 16 tot en met 30.

Beslissing eerste periode

Nu wil het dat komende zondag de strijd om de eerste periodetitel wordt beslist. En omdat Papendorp aanstaande maandag pas uit de competitie gehaald wordt, is de huidige eerste periode rechtsgeldig. Een club die een periodetitel op zak heeft, hoeft die prijs niet in te leveren als in het vervolg van de competitie een club zich terugtrekt en de periodetitels anders worden verdeeld.

In principe zou het eerste nacompetitieticket naar de ploeg gaan die komende zondag bovenaan staat en het tweede nacompetitieticket naar de club die na vijftien speelronden op de eerste plek staat. Het derde en laatste nacompetitieticket is dan voor de vereniging die het beste presteert van speelronde 16 tot en met 30. Maar daar steekt de KNVB een stokje voor.

Wat gaat er gebeuren?

De KNVB heeft besloten dat de ploeg die aanstaande zondag de periodetitel pakt, het ticket voor de nacompetitie mag behouden. De tweede periodetitel gaat over speelronde 16 tot en met 30. Het derde startbewijs voor de nacompetitie is voor de ploeg die het hoogst is geëindigd op de reguliere ranglijst zonder periodetitel. Speelronde 11 tot en met 15 tellen niet mee voor de periodetitelstrijd.

Voor Alphense Boys is dat niet nadelig. De Alphenaren zijn wisselvallig begonnen en kansloos voor de eerste periode. Maar de formatie van Hein van Heek zou ook geen aanspraak kunnen maken op de tweede periode als die over speelronde 1 tot en met 15 waren gegaan.

Lees ook: Alphense Boys-tegenstander Papendorp stapt uit de competitie

advertentie
.
advertentie