Komende maand eerste uur parkeren vergoed bij aankoop in Aarhof

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wie parkeert op het parkeerterrein (Aarplein-West) naast winkelcentrum Aarhof én een aankoop doet bij een van de winkels in de Aarhof, krijgt het eerste uur parkeren vergoed door de gemeente Alphen. Centrumbezoekers kunnen hun parkeerbonnetje inleveren bij de winkel waar ze iets kopen en krijgen maximaal twee euro vergoed. De desbetreffende ondernemer declareert het parkeerbonnetje vervolgens bij de gemeente Alphen.

Aanleiding voor de geste is het uitlopen van de werkzaamheden op het parkeerdek van de Aarhof. Omdat er ook gewerkt wordt op Aarplein-West, zijn niet alle parkeerplekken beschikbaar. De gemeente Alphen wil op deze manier winkelbezoekers tegemoet komen in de decembermaand. Alleen automobilisten die op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur gebruik maken van het parkeerterrein, kunnen hun geld terugkrijgen. Wie op vrijdagavond of zaterdag parkeert niet, omdat er dan niet wordt gewerkt en alle parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Daarnaast krijgen alleen automobilisten met een parkeerkaartje hun geld terug. Als je via een parkeerapp betaalt, is het niet mogelijk, meldt wethouder Gerard van As (Nieuw Elan). Het eerste uur 'gratis parkeren' geldt van 21 november tot en met 21 december. Van As verwacht dat met Kerstmis het parkeerdak van de Aarhof weer toegankelijk is. Het was de bedoeling dat vanaf medio oktober alweer auto's zouden kunnen parkeren op het dak van het Alphense winkelcentrum. Vlak naast de op- en afrit naar het parkeerdek wordt de nieuwe Alphense bibliotheek gebouwd.

Lees ook: Eerste paal nieuwe bibliotheek in Alphen de grond in gegaan