Gepubliceerd op 17 Oktober 2018 om 13.27 uur

Komst klimrotsen en mountainbikeparcours langs N11 stapje dichterbij

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen gaat 15.000 euro uittrekken om de haalbaarheid van klimrotsen, een mountainbikeparcours en een multifunctionele trap op en langs de geluidswal (de lange groene heuvel tussen de N11 en Kerk en Zanen die geluidsoverlast van auto’s tegengaat, red.) van de N11 bij Alphen aan den Rijn te onderzoeken.

Onder meer gaat bekeken worden wat de kosten zijn, of het technisch uitvoerbaar is en of er voldoende draagvlak voor is. Over het Kreekrugpad lopen en fietsen dagelijks honderden mensen. Het is een populair hondenuitlaat-, hardloop- en wandelgebied aan de kant van Kerk en Zanen.

Klimmen, fietsen en springen

Het klimpark is voorzien vlakbij in het natuurgebied achter de geluidswal van de N11, nabij het bruggetjes naar de Augustijnenlaan. Het gaat om boulderen, oftewel klimmen op een rotsblok. Er zouden meerdere rotsblokken van maximaal vier meter komen waar op geklommen kan worden.

Het mountainbikeparcours, dat ook gebruikt kan worden voor trailrunning en (hard)lopen, zou op beide zijden van de geluidswal, tussen het bruggetjes naar de Augustijnenlaan en de accommodaties van Alphians (honk- en softbal) en Avanti (wielrennen en skeeleren), komen.

Ook is er een plan om, naast de huidige trap richting de Romeinse soldaat bovenop de geluidswal, een multifunctionele trap aan te leggen. De trap maakt deel uit van een parcours waar diverse sportoefeningen op gedaan kunnen worden zoals springen, optrekken en squats.

advertentie
.
advertentie