Koningin Julianabrug vanaf maandag dicht voor gemotoriseerd verkeer

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Koningin Julianabrug is vanaf maandag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanwege werkzaamheden aan de brug moet het verkeer, naar verwachting, zestien weken omrijden om de Oude Rijn over te kunnen steken.

Gemotoriseerd verkeer wordt in de aankomende maanden omgeleid via de Albert Schweitzerbrug en Hefbrug Gouwesluis. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de Koningin Julianabrug. Halverwege oktober moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Bij onderhoudswerk bleek in juli vorig jaar dat de Julianabrug zomaar had kunnen bezwijken. Onder andere een deel van de betonconstructie van de brug, aan de oostkant van de Oude Rijn, moet vervangen worden. Ook wordt een vangrail langs de rijbaan van de brug geplaatst.

Trillingen, herrie en stof

In de eerste weken zullen er met name sloopwerkzaamheden plaatsvinden. 'Daarbij is er trilling-, geluid- en stofhinder, ondanks de afschermmaatregelen bij die werkzaamheden', aldus de gemeente. Ook zal er in de gehele periode van de werkzaamheden bouwverkeer in de omgeving rijden. Dat is voornamelijk op de brug, in de Willem de Zwijgerlaan en in de Hooftstraat het geval.