Koningsdagfestival in Alphens Park Rijnstroom afgelast

Koningsdag 2019 Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Parkkunst, het grote culturele festival tijdens Koningsdag in Park Rijnstroom in Alphen aan den Rijn, is afgelast. Dat heeft de organisatie, Parkvilla, maandag besloten.

'De onmogelijkheid om in de komende weken op verantwoorde wijze met betrokken organisaties en medewerkers het evenement vorm te geven én de onzekerheid dat de huidige beperkingen voor langere tijd kunnen worden voortgezet, heeft ons tot dit besluit gedwongen', aldus Parkvilla-directeur Marijke Licher. 'Wij hopen later in het jaar alsnog een nieuw avontuurlijk cultureel evenement te organiseren voor alle Alphenaren', kondigt Licher aan.

Het besluit of alle koningsdagfestiviteiten in Alphen niet doorgaan is nog niet genomen. Zwantine Boer, voorzitter van de Alphense Oranje Vieringen (AOV), zegt maandagavond na de toespraak van premier Mark Rutte dat de kans reëel is dat de feesten in Alphen moeten worden afgeblazen.

Koningsdag in Maastricht

Eerder besloten de gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben besloten om Koningsdag 2020 in Maastricht niet door te laten gaan. 'Hoewel Koningsdag pas plaatsvindt op 27 april en de afgekondigde maatregelen vooralsnog duren tot en met 6 april, hebben de gevolgen een dergelijk grote impact op de voorbereidingen dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals beoogd', meldt de organisatie in een bericht.