Gepubliceerd op 15 Juni 2019 om 13.25 uur

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige voetbalvereniging Alphia

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voetbalvereniging Alphia heeft de Koninklijke Erepenning ontvangen. Voorzitter Ank de Groot ontving de erepenning vrijdagavond uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

De voetbalvereniging bestaat dit jaar 100 jaar. 'Alphia is van oudsher een vereniging waarbij naast sportieve prestaties, de saamhorigheid en de gezelligheid een belangrijke rol spelen', meldt de gemeente Alphen aan den Rijn. 'Daarnaast heeft de vereniging het jeugdvoetbal in de gemeente geïntroduceerd.' De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen.

Het jubileum wordt vrijdag en zaterdag gevierd bij de voetbalvereniging. Zaterdagochtend is afgetrapt met activiteiten voor de jeugd waarbij onder andere gestreden wordt om de penaltybokaal. Om 14.30 uur neemt Alphia 1 het op tegen FC De Rebellen onder leiding van John de Wolf. Onder anderen Andy van der Meijde, Glenn Helder en Hedwiges Maduro spelen mee in het team.

Vanaf 20.00 uur breekt het feest in de kantine los met optredens van DJ Yorick, Rock 'n Rol Lui en het zangtrio Helemaal Top uit Zwammerdam.

advertentie
.
advertentie