Koninklijke onderscheidingen voor echtpaar Pos uit Benthuizen

Lintjesregen 2019 Foto: Studio Alphen

BENTHUIZEN - Het echtpaar Margo en Marcus Pos uit Benthuizen is onderscheiden met een koninklijke onderscheiding. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Liesbeth Spies heeft de Benthuizenaren zaterdag verrast met de lintjes. Het echtpaar ontvangt de onderscheidingen voor hun vrijwilligerswerk bij de Historische Kring Benthuizen. Marcus Pos is sinds de oprichting in 1988 betrokken bij de Historische Kring. Hij is voorzitter van de werkgroep Historie en beschikt over een grote kennis van de geschiedenis van Benthuizen en de inwoners. Ook is hij onder andere betrokken bij de uitgave van het tijdschrift Benthuizer Turfje, dat drie keer per jaar wordt uitgebracht.

In de Oudheidskamer worden tentoonstellingen georganiseerd, daarnaast is er ook een in oude stijl ingerichte Winkel van Sinkel. In het winkeltje met authentieke winkelinventaris wordt ouderwets snoepgoed en andere presentjes verkocht. Mevrouw Pos is sinds de oprichting van de winkel in 1994 de coördinator van deze activiteit binnen de Historische Kring.

'In de winkel verzorgt mevrouw Pos de inkoop van het snoepgoed en maakt zelf allerlei dingen die verkocht kunnen worden', meldt de gemeente Alphen aan den Rijn in een bericht. 'Daarbij maakt zij creatief gebruik van het snoepgoed uit de winkel, maar ook van ingrediënten uit eigen tuin of van de plaatselijke imker.'