Krooshappers hakken knoop door: ook dit jaar geen carnaval in Boskoop

BOSKOOP - Ook dit jaar wordt een streep gezet door het carnavalsweekend in Boskoop. Carnavalsvereniging De Krooshappers heeft besloten om de festiviteiten in februari af te gelasten, waaronder de grote optocht die op zaterdag 26 februari gepland stond.

'Gezien het aantal oplopende besmettingen en het steeds kleiner wordende sprankje hoop op versoepelingen na 14 januari, zien wij ons geliefde carnaval zoals wij dat voor ogen hebben niet gebeuren. We hebben daarom besloten om carnaval in februari niet door te laten gaan', meldt de vereniging.

De vereniging zegt na te blijven denken over mogelijkheden zodra de coronamaatregelen worden versoepeld. 'Hoe of wat precies kunnen we nu nog niet voorspellen, maar jullie horen weer van ons als er mogelijkheden zijn.'

Optocht van lego

Een andere carnavalsoptocht gaat dit jaar wel door: een van legoblokjes. Inmiddels is er een lange straat gebouwd met typisch Boskoopse herkenningspunten. Daarnaast is er een replica van de hefbrug over de Gouwe gebouwd, die uit meer dan 50.000 steentjes bestaat.

Inwoners uit het dorp zijn opgeroepen om zelf kleine praalwagens van lego te bouwen. In drie verschillende leeftijdscategorieën vallen daar prijzen mee te winnen. Studio Alphen maakt een televisie-uitzending van deze miniatuuroptocht die later in februari te zien zal zijn.

Prins 008

In november hadden De Krooshappers twee feestavonden gepland staan. Omdat toen al duidelijk was dat er nieuwe verscherpingen van de coronamaatregelen zouden worden aangekondigd, is gekozen om de feesten samen te voegen op de vrijdagavond. Daar werd Bartho de Jong onthuld als de nieuwe Prins Carnaval, samen met hofdame Kirsten Straathof. De Jong heeft de carnavaleske naam Prins 008, een verwijzing naar het 800-jarig bestaan van Boskoop dit jaar.

Lees ook: De Cascarvieten trekken stekker uit carnavalsweekend in februari