Krooshappers voegen twee feestavonden samen als start van carnavalsseizoen

BOSKOOP - Carnavalsvereniging De Krooshappers had zowel op vrijdag als zaterdag feestavonden gepland staan om het nieuwe carnavalsseizoen in te luiden. Vanwege de mogelijke aanscherping van de coronamaatregelen die vrijdagavond bekend worden gemaakt, hebben de Boskopers ervoor gekozen om de twee feesten voor leden van de vereniging samen te voegen op vrijdagavond.

Het afscheid van de huidige prins en hofdames, die vanwege de coronapandemie al twee seizoenen aan het roer staan van Kwakveen, stond gepland op de vrijdagavond. Een avond later zouden de nieuwe prins en hofdames worden onthuld. 'Dat hebben we nu bij elkaar gevoegd', zegt Ad Vurens, bestuurslid van De Krooshappers.

De carnavalsvereniging heeft donderdagavond nog uitvoerig over de situatie gesproken. 'We hebben het er met z'n allen echt goed over gehad. We hebben een nieuwe prins en hofdames klaarstaan. Om dat allemaal af te blazen, ook gezien alle voorbereidingen die er in zitten, dat vonden we een stap te ver gaan', aldus Vurens.

'Heb je klachten? Blijf dan thuis'

Tijdens de feestavond in Flora Boskoop werkt de carnavalsvereniging volgens alle geldende coronaregels. 'Daar gaan we goed op toezien, bijvoorbeeld het controleren van QR-codes. Verder roepen we iedereen op om zijn of haar gezonde verstand te gebruiken. Heb je klachten? Blijf dan thuis.'

Lees ook: Cascarvieten halen Sleutel van de Stad op: ‘We zijn voor een feestje, maar het moet wel veilig’