Kruispunt Oranje Nassausingel deels dicht voor vervangen verkeersregelinstallatie

ALPHEN AAN DEN RIJN - De verkeersregelinstallatie op de Oranje Nassausingel, op het kruispunt met de Van Boetzelaerstraat en De Bijlen, wordt vervangen. De werkzaamheden starten op maandag 25 juli en duren naar verwachting tot vrijdag 5 augustus.

Tijdens de werkzaamheden is de verkeersregelinstallatie buiten werking, waardoor de verkeerslichten niet werken. Gemotoriseerd verkeer kan alleen van de Oranje Nassausingel gebruik maken. De Van Boetzelaerstraat en de Bijlen worden vanaf het kruispunt afgesloten. Ook fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden de kruising niet oversteken.

Omleidingsroutes zorgen ervoor dat woningen, winkels en bedrijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven.

Dodelijk ongeval

Even verderop op de Oranje Nassausingel vond onlangs een dodelijke aanrijding plaats. Daarbij kwam de 20-jarige Kaylee uit Alphen aan den Rijn om het leven. De gemeente geeft aan dat het vervangen van de verkeersregelinstallatie op het andere kruispunt niet in verband staat met het dodelijke ongeval. 'De werkzaamheden hebben geen relatie met het bepalen of met het aanpassen van de maximumsnelheid op de Oranje Nassausingel', aldus de gemeente.