Laatste deel docuserie over De Hospicegroep op televisie

Hospicewoning Foto: Studio Alphen
Hospicewoning Foto: Studio Alphen
Hospicewoning Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het derde en laatste deel van de documentaireserie over De Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop wordt vanaf donderdagavond uitgezonden op televisie bij Studio Alphen. In de uitzending komen onder andere nabestaanden van voormalige gasten van de hospicewoning aan het woord.

'Wij zijn bekend geraakt met de hospice toen mijn moeder ziek werd, waarna zij uiteindelijk tien dagen in de hospicewoning is geweest', zegt Ineke van Oosten. 'Je weet op een gegeven moment dat er een eind komt aan iemands leven. Maar als je opeens in zo'n stroomversnelling terecht komt, dan ben je blij dat er een plek is waar je ook zelf weer tot rust komt.'

De nieuwe hospicewoning is onlangs officieel geopend door burgemeester Liesbeth Spies. Vanaf 13 juni worden de eerste gasten in de woning aan de Lupinesingel ontvangen.

Docuserie

Het laatste deel van de documentaireserie is van donderdagavond tot en met maandagochtend te zien op televisie bij Studio Alphen. De aflevering is om 19.05 uur te bekijken en wordt daarna ieder uur herhaald. 

De drie uitzendingen van de serie De Hospice - Een nieuw begin voor een mooi einde zijn via deze pagina ook online te bekijken.