Gepubliceerd op 09 Augustus 2019 om 9.43 uur

Laatste voorbereidingen voor Wet ‘n Wild Beachfestival worden getroffen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het geluid moet deze vrijdag nog worden ingehangen en de podia aangekleed, maar verder is het festivalterrein voor het Wet 'n Wild Beachfestival gereed voor het grote feest van zaterdag. Zo'n 6500 mensen hebben een kaartje gekocht voor het Alphense festijn om los te gaan op onder anderen Broederliefde, Bizzey, Housequake en Benny Rodrigues.

'Ten opzichte van vorig jaar staat het urbanpodium nu aan de waterzijde en hebben we de house stage ingericht in een open tent. Vorig jaar hoorde je het geluid af en toe door elkaar heen. Door deze opzet zal dat niet gebeuren', vertelt organisator Martin Kalkhoven tijdens een rondleiding over het festivalterrein.

Verbeteringen

Na drie edities op het Zegerstrand naast Wet 'n Wild The Social Club verhuisde het festival vorig jaar naar het evenemententerrein bij de dagcamping en t-steiger van de Zegerplas, de locatie waar ook het Zomerspektakel aan het Meer wordt georganiseerd. Dat ging niet zonder slag of stoot. 'We konden drie keer zoveel bezoekers ontvangen en dachten er te zijn door alle faciliteiten in drievoud in te huren, maar er kwam veel meer bij kijken', voegt Jason Tuhumena toe.

Bij de editie van aankomende zaterdag wil de organisatie vooral laten zien te hebben geleerd van vorig jaar en verbeteringen te hebben aangebracht. 'Daar ligt inderdaad onze focus op', aldus Tuhumena. 'En dan met name op de wachtrijen. Die waren vorig jaar te lang bij de muntenverkoop, de toiletten en bij de verkooppunten voor eten en drinken.' Kalkhoven: 'We hebben meer ruimte gecreëerd op deze plekken, alles is wat overzichtelijker. We hopen dat de rijen zoveel als mogelijk wegblijven.'

Trots

Samen met het Zomerspektakel aan het Meer en Het Alphens Bevrijdingsfestival behoort het Wet 'n Wild Beachfestival tot de drie grootste festivals die dit jaar georganiseerd worden in de plaats Alphen aan den Rijn. Het gaat zaterdag niet regenen, zijn de voorspellingen, dus de organisatoren hebben er zin in. 'We hebben een prachtige line-up op allebei de stages. Ik denk dat daarom de kaartverkoop ook meer dan goed is gegaan. Dus we verwachten een mooi feestje', zegt Kalkhoven trots.

Naar wie hij het meest uitkijkt? 'Naar Broederliefde, dat is een begrip in de urbanscene. Heel gaaf dat ze er zijn.' Net als Bizzey treedt Broederliefde voor het tweede jaar op rij op in Alphen. 'Bizzey is een opkomende artiest, hij maakt er een enorm gave show van.' En qua dj's? 'Housequake, daar ging ik vroeger als zestienjarige jongen al naar kijken...' Het festival begint zaterdag om 15.00 uur en duurt tot middernacht. Klik op deze link om te lezen hoe laat welke artiest optreedt.

Organisatoren Martin Kalkhoven en Jason Tuhumena geven je in onderstaande videoreportage een rondleiding over het festivalterrein.
advertentie
 
advertentie