Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren markt Voor Een Ander

ALPHEN AAN DEN RIJN - De leerlingen van klas 3tl van de Groene Hart Topmavo verzorgen vrijdag 14 april de eerste AVEA-markt met meer dan zestig marktkraampjes. AVEA staat voor Aandacht Voor Een Ander. Met de markt willen de leerlingen zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Jarige Job en Ik kook ook voor jou!.

'Het bijzondere van deze markt is dat het een praktijkdeel is van het onderwijsprogramma', laat Arent Piek van de SCOPE Scholengroep weten. 'De leerlingen hebben tijdens de lessen aan hun eigen onderneming gewerkt en promotiemateriaal voor elkaars onderneming gemaakt. Tijdens de AVEA-markt gaan ze hun producten en diensten verkopen. De winst van deze markt gaat naar de goede doelen.'

Er is vrijdag van alles te koop bij de kraampjes op het plein van de Topmavo aan de Tolstraat: smoothies, kaboutersokken, armbandjes, koeken en nog veel meer andere (zelfgemaakte) producten. Ook kunnen de bezoekers hooghouden, pullbar hangen, hun nagels laten lakken en er wordt muziek gemaakt. De AVEA-markt is door jong en oud te bezoeken van 10.45 tot 13.30 uur.