Leerlingen Scala College naar huis na stroomstoring

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een onverwachte meevaller voor leerlingen van het Scala College aan de Kees Mustersstraat in Alphen aan den Rijn. Het onderbouwhuis kreeg maandag rond 09.30 uur te maken met een stroomstoring.

'Energiebedrijf Nuon was al na drie kwartier aanwezig', vertelt directeur Hennie Weber aan Omroep West, mediapartner van Studio Alphen. Volgens Weber was niet duidelijk hoe lang het zou gaan duren voor de problemen opgelost konden worden. De storing vond niet plaats in de normale stroomvoorziening, maar in een speciale energiebesparende kast. 'Daar gaat Nuon niet over en dus moest er een bedrijf uit Delft komen opdraven', aldus de directeur.

Al die tijd zaten de leerlingen in de klas, maar kon er geen fatsoenlijk les gegeven worden. 'Daarom is er mail naar de leraren en ouders uitgegaan en zijn de leerlingen naar huis gestuurd', zegt Weber.

Dinsdag weer naar school

Nog voor de middag was er weer elektriciteit in het schoolgebouw, maar werkte nog niet alles naar behoren. 'Stoppen sprongen eruit en systemen moesten meerdere keren herstart worden', vertelt Weber. Volgens de directeur zijn er dinsdag gewoon weer lessen in het schoolgebouw aan de Kees Mustersstraat.