Leerlingen Scala College wassen auto’s voor Gezinshuis Spinning Wheel

ALPHEN AAN DEN RIJN - Leerlingen van het Scala College gaan zaterdag auto's wassen in Alphen aan den Rijn voor het goede doel. Met de actie hopen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor Gezinshuis Spinning Wheel, een plek waar kinderen worden opgevangen die om verschillende redenen (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen.

Op de parkeerplaats van de Bonifaciuskerk worden auto's tussen 09.00 en 17.00 uur gewassen. 'Iedereen kan zijn of haar auto komen laten wassen tegen een vrijwillige bijdrage', meldt de middelbare school. Met de opbrengst kan het gezinshuis de tuin opknappen en aan de slag met de slaapkamers van de kinderen. 'De leerlingen hebben dit doel gekozen omdat ze vinden dat al hun leeftijdsgenoten een goed thuis verdienen en ze willen zich hier graag hard voor inzetten.'

De actie is opgezet door de Interact Club van het Scala College, waarbij leerlingen projecten bedenken en opzetten om goede doelen te ondersteunen. Zij worden daarbij ondersteund door Rotary, een serviceclub die lokale en internationale fundraising-projecten opzet.